Il·lustració de monstres, bestioles i personatges fantàstics EMBA JOVE

(de 8 a 16 anys)

Professora: Montse Rubio

T’agradaria aprendre a dibuixar i pintar personatges fantàstics dels teus llibres i pel·lícules preferides o inventar-te’ls? En aquest curs treballarem d’una manera didàctica i divertida el procés d’esbós, documentació, creació i finalment de realització de l’original a color.

Un tastet del curs:

– Què és un personatge de fantasia, monstre o bestiola i quines diferències tenen amb els “reals”.

– Com inventar i crear a partir de la nostra imaginació o de la realitat. Aprendrem, si ens cal, a documentar-nos amb referències del nostre entorn, fotogràfiques o digitals.

– Una miqueta de teoria sobre anatomia de persones, animals i éssers i d’entorns fantàstics.

– Creació dels esbossos dels nostres monstres i personatges i si s’escau de l’ambientació fantàstica que l’envoltarà.

– Amb quins materials podem pintar i com fer-los servir. – Una pessic de teoria del color per aprendre a fer combinacions de colors i altres experiments cromàtics.

– Com preparar el nostre dibuix a llapis per poder-lo pintar.

– Realització de les il·lustracions originals amb o sense fons.

– Cap a final de curs i amb els nostres millors personatges o monstres farem un petit fanzín grupal on lluir totes les nostres creacions. El fanzín es farà en format digital, pdf, però els alumnes el podran imprimir pel seu compte si volen.

 

MATERIALS

Primera part del curs (blanc i negre):

– llapis de grafi o portamines HB, B, 4B

– goma d’esborrar i maquineta

– quadren d’esbós A4 o folis (90 g o més)

Segona part del curs (color):

– ceres, llapis de colors, retoladors, cretes, etc. (ens adaptarem al material que porti cadascú i que ja tingui a casa)

– quadren de dibuix A4 (mínim 200 g)

Si teniu dubtes amb el material de color porteu inicialment el que tingueu a casa i em podeu consultar a l’inici del curs.

Altre material: 3€ trimestrals per material de suport

 

 

Sóc la Montse Rubio, il·lustradora i escriptora juvenil de fantasia. Fa anys que em dedico a il·lustrar, escriure i dissenyar llibres distribuïts principalment a Espanya encara que també tinc publicacions a Estats Units, Llatinoamèrica i països de parla anglesa. He publicat, entre d’altres editorials, amb Edelvives, Planeta, Tramuntana, Teide i Thule. M’apassionen els mons fantàstics, el folklore, les bestioles, les bones històries i el color, sobretot les aquarel·les. Des de de fa uns anys em podeu trobar a Olot, al meu taller artístic Tocaboires, envoltada de les meves creacions, els meus pinzells, una bona tassa de té i hores i hores de Spotify.

 

Podeu veure els meus treballs aquí:

Web: https://tocaboires.art/montse-rubio/